EL MERCAT DE TAIWAN OBERT AL PORCÍ ESPANYOL

L’acord permet l’exportació de carn fresca i productes procedents del porc

Després de les negociacions mantingudes entre el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) i les autoritats taiwaneses del Bureau of Animal and Plant Health Inspection and Quarantine (BAPHIQ) i del Food and Drug Administration (FDA), el passat dijous 11 de setembre, s’ha anunciat l’obertura del mercat taiwanès a la carn i productes carnis de porcí espanyol.

L’acord permetrà l’exportació tant de carn fresca i despulles com de tot tipus de productes carnis procedents del porc.

El procés negociador va implicar una visita d’inspecció in situ a establiments espanyols per part de BAPHIQ i FDA, amb la finalitat de comprovar si complien amb els requisits de sanitat veterinària i de salut pública de les lleis i reglaments europeus i taiwanesos. Com a resultat d’aquesta visita, 51 establiments espanyols han estat aprovats i podran iniciar les exportacions a Taiwan.

Per a l’exportació a Taiwan, tots els establiments de la cadena hauran de ser autoritzats, de manera que les sales d’esquarterament i indústries càrnies autoritzades han de proveir-se d’escorxadors també inclosos a la llista.

Aquest acord de gran transcendència per al sector porcí, s’ha aconseguit després d’anys de negociacions materialitzades en l’acord d’un certificat sanitari d’exportació.

La llista d’establiments autoritzats per exportar carn i productes carnis de porcí a Taiwan i el certificat d’exportació de referència ASE-1639 es poden consultar a l’aplicació de Comerç Exterior Ramader (CEXGAN) de la web del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient: 

http://cexgan.magrama.es/Establecimientos/ListaCarnePorcinoTaiwan.pdf


FONT: CEXGAN

FOTO: Intef

Data de publicació: 15/09/2014