UN TOTAL DE 98 GRANGES NOMINADES ALS PORC D’OR

Un any més Catalunya lidera les nominacions, seguida d’Aragó

El jurat de la 21a edició dels prestigiosos premis Porc d’Or a l’excel·lència en la producció porcina acaba de donar a conèixer les 98 granges de 10 comunitats autònomes que opten aquest any, amb 123 nominacions, a les preuades estatuetes d’or, plata i bronze.

D’aquesta manera, s’inicia el compte enrere per al gran esdeveniment anual del sector porcí espanyol, un dels més important de la nostra economia, la gran gala d’entrega dels Premis Porc d’Or, que aquest any es celebra a Lleida el 21 de novembre.

Organitzat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida (La Paeria), els premis compten un any més amb la col·laboració de ZOETIS, empresa de productes i serveis per al sector de la sanitat animal, i de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) com a coorganitzadors.

Com ja és habitual, Catalunya encapçala el rànquing de nominacions, amb un total de 35 granges aspirants –una més que l’any passat- i 46 nominacions –set menys que l’edició anterior -. A continuació, i retallant distàncies, hi ha l’Aragó, amb un total de 31 nominacions –quatre més que al 2013- que es reparteixen 24 granges; Castella i Lleó amb 13 granges i 16 nominacions i Navarra amb 11 granges i 14 nominacions, el doble que l’edició de l’any passat.

Finalment, completen el rànquing d’aspirants Castella La Manxa amb quatre granges i quatre nominacions, Galícia amb tres granges que sumen quatre nominacions, València amb tres granges i una nominació cada una, el País Basc amb dos granges i tres nominacions, i La Rioja i Múrcia amb una granja i una nominació cada una d’elles.

Actualment, en la seva 21a edició, els premis Porc d’Or, no només estan consolidats, sinó que constitueixen tot un referent per a les empreses i les granges del porcí, que veuen en ells un reconeixement a l’excel·lència en el treball.

La gala d’entrega dels premis Porc d’Or reunirà aquest any a més de 650 persones entre productors i veterinaris de tota Espanya, empreses i personalitat vinculades al sector, així com a autoritats locals, autonòmiques i nacionals.


FONT i FOTOS: Irta 

Data de publicació: 17/09/2014