ABOCAMENT IL•LEGAL DE PURINS AL PALLARS JUSSÀ

Agricultura obrirà un expedient per falta molt greu al ramader denunciat

El Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura de la Generalitat (DAAM) ha denunciat un ramader al terme municipal Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) per un abocament de purins a un barranc que desemboca al riu de Conques.

El fets van succeir el passat 19 de setembre quan els agents van observar que per un talús baixava gran quantitat de purins el qual es canalitzava per una rasa que presumptament havia fet el ramader per canalitzar els purins fins al barranc situat a uns 200 metres de la granja. Per sediments, marques de l’abocament i la vegetació morta pel pas del purí, els agents creuen que feia diversos dies que es produïa el vessament.

El purins procedien d’una bassa d'uns 2000 m³, construïda i utilitzada de forma il·legal pel propietari de la granja. Aquesta bassa no està inclosa en el pla de dejeccions ramaderes ni disposa de cap sistema per tal que sigui impermeable amb el sòl.

El Departament obrirà un expedient per falta molt greu al ramader denunciat, el qual té dos explotacions porcines en la mateixa zona i ja va ser denunciat fa un any per uns fets similars.


FONT i FOTO: DAAM

Data de publicació: 23/09/2014