CABANAS EXPRESSA EL COMPROMÍS AMB EL SECTOR

Parla d’afrontar junts els reptes en benestar animal i seguretat alimentària

El secretari general d’Agricultura i Alimentació, Carlos Cabanas, ha expressat el compromís del Ministeri “d’afrontar al costat del sector els reptes als quals s’enfronta en matèria de benestar animal, seguretat alimentària i comerç internacional”.

Cabanas va traslladar aquest missatge durant la seva intervenció a la inauguració de l’Assemblea general de la Unió Europea de Comerç de Bestiar i Carn i del Young European Meat Committe, que es va celebrar el divendres passat a Barcelona.

El secretari general va destacar el potencial del sector carni europeu, que produeix anualment prop de 44 milions de tones, de les quals 22,4 són de porcí, ocupant el segon lloc al rànquing mundial després de Xina; unes 7,5 de vaquí, també en segon lloc per darrere de Xina, gairebé 13 milions de tones d’aus de corral, ocupant el quart lloc després de Xina, EEUU i Brasil, i prop d’1 milió de tones d’oví/cabrum.

Cabanas va destacar, així, la importància per al sector d’exportar als mercats exteriors, ja que a més d’aportar creixement a les empreses, obliga a innovar per augmentar la competitivitat.

Davant l’obertura de nous mercats, el secretari general va valorar els avantatges de les produccions europees en matèria de qualitat i seguretat alimentària. En aquest sentit, va assenyalar que “els moderns sistemes de producció i les actuals estructures comercials ofereixen transparència total i garantia en la seguretat dels aliments, gràcies als processos de control en tota la cadena”.

Benestar i sanitat animal

En la seva intervenció, el secretari general va destacar la necessitat de compatibilitzar el respecte al benestar animal amb la necessitat de mantenir uns sectors ramaders competitius, tant en l’interior de la UE, com a nivell global.

Per això, va apuntar la necessitat que la Unió Europea tingui molt present que, en el mercat global, per tal que els sectors puguin competir han d’imposar-se principis d’equivalència i reciprocitat amb els socis internacionals i va destacar la importància de valoritzar el model europeu de producció.  

En matèria de sanitat animal, el secretari general va subratllar les dificultats que, en un mercat cada vegada més globalitzat, suposen les especificacions tècniques i sanitàries. En aquest sentit, va explicar que per superar aquestes barreres s’està negociant a nivell europeu acords bilaterals i multilaterals per adoptar un model de certificació veterinària i uns requisits sanitaris acceptats per tots els països.


FONT: MAGRAMA 

Data de publicació: 29/09/2014