L’ETSEA PRETÉN CREAR UN PORC DUROC MÉS SALUDABLE

La UdL desenvoluparà un sistema integral de millora per al grup Batallé

La Universitat de Lleida (UdL) desenvoluparà un sistema integral per millorar la qualitat de la carn de porcí de la línia Duroc del Grup Batallé, potenciant les seves propietats nutritives i organolèptiques. Es tracta d'aplicar els resultats de la recerca realitzada per la Unitat de Millora Genètica del grup de recerca en porcí de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), vinculada al centre Agrotecnio, objecte d'una sol·licitud de patent. L'objectiu és aconseguir animals amb greix menys saturat i més mono-insaturat, és a dir, més saludable pel consumidor. Particularment, àcid oleic.

El projecte preveu desenvolupar un sistema de valoració genètica basat en una bateria de marcadors, entre els quals es troba el patentat per la UdL, la identificació de les dietes més favorables per potenciar els seus efectes i el control ‘on line’ a l'escorxador. Batallé ha adquirit en exclusiva la llicència d'aquesta patent generada per la Unitat de Millora Genètica del Porcí, amb la qual col·labora des de fa 15 anys per la millora de la qualitat de la carn de porc. El projecte que s'inicia pretén seguir millorant l'aroma, el sabor, la textura i la qualitat nutricional dels productes carnis del porc Duroc Batallé.

El rector de la UdL, Roberto Fernández, i l'administrador de Selección Batallé S.A., Pere Batallé, han signat avui el contracte de la llicència de patent en exclusiva a nivell internacional per a la seva explotació comercial i el projecte de recerca QUALIGEN  Millora de la qualitat nutricional i tecnològica de la carn de porc mitjançant l'aplicació de tècniques genòmiques i nutrigenòmica, que es desenvoluparà durant els propers tres anys. 


FONT i FOTO: ETSEA - UdL

Data de publicació: 28/10/2014