JOAN CERCÓS I JOSEP SERRA, MILLORS ANALISTES 2014

Els Premis PronosPorc de Mercolleida tanquen un any de caiguda dels preus

Joan Cercós, d’Agropecuària de Guissona, i Joan Serra, de Bestiar Serra i Martí, s'han proclamat aquest dijous guanyadors de la sisena edició dels Premis PronosPorc, guardons que lliura i organitza Mercolleida, mercat de referència per al porcí espanyol i europeu. Els Premis PronosPorc donen a conèixer al millor analista del sector a Espanya en les categories de Porc d’Engreix i Garrí.

Cal recordar que la cotització de Mercolleida s'utilitza com a preu de referència per més del 90% de les operacions realitzades en el porcí a Espanya i és referència europea del preu espanyol. Mercolleida manté també contactes regulars amb altres centres de cotització de la UE, Rússia, Brasil, els EUA i Canadà, intercanvien informacions sobre els mercats internacionals del porcí i de la carn del porcí, tant pel que es refereix a preus com a previsions de producció, consums, exportació,...

Els Premis PronosPorc són, així, el colofó a les Juntes de Preus setmanals, compostes per les empreses més representatives d'aquest àmbit, tant pel seu volum com pel seu pes dins del mercat nacional i internacional.

A la categoria de Garrí, Mercolleida contempla dos premis destacats, trofeu Garrí d'Or i el seu esment especial. El vencedor d’aquesta categoria ha estat para Josep Serra, de Bestiar Serra i Martí, mentre l'esment especial ha recaigut en Isidre Camí, de Pinsos del Segre.

El Porc d’Engreix compta amb un quadre d'honor en el qual es reben els guardons d'Or, Plata i Bronze i el seu esment especial. Com a màxim guardó, s'ha lliurat el Premi Engreix d'Or a Joan Cercós, d’Agropecuària de Guissona, el premi de plata s’ha adjudicat a Juan Pedro Florido, de ElPozo Alimentación, el de bronze ha recaigut en Isidre Camí, de Pinsos del Segre i, finalment, l'esment especial en aquesta categoria ha estat per a Federico Beltrán, de FAMADESA.

El conseller delegat de Mercolleida, Francesc Ollé, ha apuntat que “en els premis d'Engreix de Bronze i Plata hi ha hagut un empat tècnic, per la qual cosa s'ha hagut de desvetllar el nom dels guanyadors pel nombre d'encerts plens. Aquest aspecte deixa patent la gran igualtat que existeix en cadascuna de les juntes que celebrem setmanalment”.

Josep Serra, guanyador del Premi Garrí d'Or 2014, ha assegurat que “és un premi important per a mi, és la primera vegada en quatre anys que ho guanyo i la veritat és que m'omple de satisfacció”.

De la seva banda, el guanyador del Premi Engreix d'Or, Joan Cercós, ha avisat que “la situació no és fàcil si tenim en compte que el preu mitjà no és tan bo com esperàvem segons les previsions de la primera meitat d'any. A causa del veto rus d'agost, s'han rebaixat els preus 42,5 cèntims per quilo, convertint-se en unes grans pèrdues per al sector. El preu mitjà de 2014 ha estat d'1,28, un 7,5% menys que en 2013. Però el pitjor no està aquí, doncs si comparem les dades amb desembre de 2013 ens trobem que ara mateix estem en un 19% menys que llavors”.


FONT: Mercolleida 

Data de publicació: 12/12/2014