PRIMER ANY DE LA NORMA DE QUALITAT DE L’IBÈRIC

El número de sacrificis de porcs acollits a la norma creix un 10%

La Mesa de coordinació de l’ibèric es va reunir el passat divendres per fer balanç del primer any d’aplicació de la Norma de Qualitat per a la carn, el pernil, l’espatlla i la canya de llom ibèric. El director general de la Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Fernando Burgaz, va presidir la quarta reunió de la Mesa.

En el balanç es van recollir les activitats desenvolupades tant per la pròpia Mesa de coordinació, com per cada un dels quatre Grups de Treball que han estat operatius. Entre les activitats realitzades, destaca l’elaboració i publicació del ‘Protocol d’Inspecció’ i del ‘Protocol de Certificació’, la modificació de l’estructura del Registre de l’ibèric (RIBER) per adaptar-se a les noves denominacions de venda, l’aprovació de més de cinquanta respostes a preguntes i resolució de dubtes i l’elaboració del document ‘Aplicació pràctica dels aspectes racials a la Norma de qualitat de l’ibèric’. A la reunió, també es va mostrar l’evolució del número de sacrificis de porcs acollits a la norma de qualitat durant els tres primers trimestres de 2014, que mostra un creixement del 10%, en relació al mateix període de 2013, i es va destacar l’important augment dels animals de la categoria ‘d’engreix de camp’, que amb la nova regulació ha augmentat de manera molt important en relació a campanyes anteriors.

Finalment, en el marc de la reunió es va constituir el Grup de Treball de Control de la Norma de qualitat de l’ibèric, que era l’únic grup que no s’havia constituït fins al moment i que iniciarà la seva activitat el proper mes de gener, planificant els controls que es portaran a terme al sector.


FONT: MAGRAMA

Data de publicació: 24/12/2014