ESPANYA MANTÉ CONTACTES PER EXPORTAR A RÚSSIA

Una quinzena de plantes van ser valorades positivament al 2014 per Rússia

Com molt països europeus, el director de Sanitat del Ministeri d’Agricultura d’Espanya, Valentín Almansa, es va entrevista, al gener, durant la celebració de la Setmana Verda a Berlín amb el subdirector de la Rosselkhoznadzor, Yevgeny Nepoklonov.

En aquesta reunió, la part espanyol va donar suport a les preocupacions russes sobre el desenvolupament de la PPA a Europa i va recordar que Espanya ja s’havia afrontat a aquest problema abans. A més, va descriure diferents mesures adoptades pels serveis veterinaris espanyols amb la finalitat d’evitar la introducció del virus. De la seva banda, el representant rus va assenyalar que les 15 plantes de producció de carn de porc que es van inspeccionar al 2014, van ser avaluades positivament per l’exportació a Rússia quan s’aixequés l’embargament. Tot i això, també va assenyalar certes deficiències que s’haurien de corregir.

Durant la trobada amb diferents països europeus, des del Rosselkhoznador es considera més fàcil trobar solucions bilaterals amb cadascun dels països que amb la Comissió Europea.


Font: Agrodigital

Data de publicació: 26/01/2015