ESPANYA, TERCER EXPORTADOR DE PORCÍ DE LA UE

Les exportacions de porc van augmentar un 28% de gener a novembre

Espanya es posiciona com el tercer país més exportador de porcí de la Unió Europea, després d’incrementar les seves exportacions en un 28% entre gener i novembre de 2014. Tot i això, Alemanya i Dinamarca es mantenen com a primer i segon exportador de la UE, tot i haver reduït les seves exportacions en un 7 i en un 8%, respectivament.

Al conjunt de la Unió Europea, les exportacions de porcí s’han reduït en un 6% en els primers 11 mesos de l’any, fins arribar als 2,7 milions de tones. Ha estat en aquest context de caigudes, en què el sector porcí espanyol ha aconseguit ser el país amb l’augment més important d’exportacions.

De gener a novembre de 2014, Espanya va exportar 345.758 tones de porc, xifra que suposa un 28% més que en el mateix període de l’any passat i situa a Espanya com a tercer país exportador de porcí de la UE. L’any passat Espanya va ser quart per darrere de Polònia, en aquest país, però, les exportacions van caure en un 45% al 2014, a causa del veto rus i les restriccions imposades per altres països davant la detecció de casos de PPA en el seu territori.


FONT: Agrodigital 

Data de publicació: 03/02/2015