MÉS DE 30 RESTAURANTS PARTICIPEN A PORCPASSIÓ

Durant un mes els hostalers lleidatans promocionen la carn de porc

Si t’agrada el porc i la bona cuina, t’agradarà PorcPassió. Amb aquesta idea es presenta per quart any consecutiu la festa PorcPassió. Durant tot el mes de febrer, un total de 34 restaurants i hotels de Lleida reivindiquen i promocionen la carn de porc entre els seus clients, amb creacions tradicionals i creatives. Amb preus que van des dels 2,5 euros als 30 euros, en aquesta edició els clients poden escollir entre un total de 106 propostes gastronòmiques que inclouen tapes, entrepans, plats i menús.

PorcPassió compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, INTERPORC (la Interprofessional del porcí de capa blanca), i Mercolleida, el mercat en origen on es cotitzen les principals matèries primeres amb què s’opera al sector carni al país, amb especial rellevància respecte al porcí.

D’altra banda, aquesta edició compta amb la col·laboració del gremi de forners de Lleida que ha creat el pa porquet, exclusiu per a PorcPassió, i elaborat amb farina, bacó, llonganissa, formatge, ceba deshidratada i sal. Per als més petits, s’ha dissenyat un puzle que trobaran als restaurants participants.

El valor de les carns de porc a la gastronomia actual està en augment. Igual que la ploma o el secret de porc ibèric, hi ha altres talls d’aquest animal que s’estan redescobrint en els últims anys i, tan la cuina tradicional com la més creativa, van a la recerca d’un producte de qualitat i baix cost.


FONT: PorcPassió / Interporc

Data de publicació: 12/02/2015