ALIVAC CONSTRUEIX UNA GRANJA DE 1.500 MARES

Garriga: 'El Feeding Ball és la millor opció perquè les truges mengin ad libitum'

Amb 2.500 mares i una producció anual de 60.000 porcs, l’empresa Alivac SL de Bellpuig (Lleida) funciona com a integradora des de fa set anys. El seu gerent, Ramon Garriga, explica en una entrevista al Informativo Porcino la seva experiència professional, i com en un context econòmic difícil va decidir apostar per ampliar el seu negoci dedicat a la fabricació de pinsos i adquirir diverses explotacions de producció porcina. Així, des del 2008, Alivac SL s’ha fet amb tres explotacions de mares i unes 20 d’engreix.

Més recentment, el passat 2014, l’ambició per continuar creixent va portar en Ramon Garriga a iniciar a Bellpuig la construcció d’una explotació de 1.500 mares, equipada amb les últimes innovacions en tecnologia porcina. “Vam decidir construir aquesta explotació perquè la granja de mares més gran que tenim està a Vic, massa lluny si volem portar un control més directe i regular de la producció. D’altra banda, construir una granja des de zero ens permet adaptar millor les instal·lacions a les noves normatives de benestar animal i a les noves genètiques amb truges cada vegada més productives”, explica Garriga.

A l’hora de decidir-se per l’equipament porcí que anava a instal·lar a la nova explotació, Ramon Garriga va decidir apostar pels productes de la marca Rotecna: “El principal motiu va ser els bons resultats que ens estaven donant els productes Rotecna que ja teníem instal·lats en altres explotacions. D’altra banda, també van influir factor com la proximitat, la bona relació qualitat-preu i, en definitiva, la confiança que tenim amb els productes de la marca”. Entre les últimes innovacions de la firma que Alivac ha instal·lat a la nova explotació hi ha el Feeding Ball, el Ni-2 i els nous panells per a corrals. En aquest sentit, Garriga assegura: “El Feeding Ball és un producte que els veterinaris m’han aconsellat per a maternitat, i els ramaders que el tenen instal·lat asseguren que dóna molts bons resultats, especialment amb les noves genètiques més productives que necessiten alimentar-se bé durant la lactació”, i afegeix: “És la millor opció perquè les truges mengin ad libitum (a voluntat), ja que així s’aconsegueix que consumeixin més pinso i produeixin més llet, fet que beneficia el creixement dels garrins”.

Sense temps per descansar, el Ramon Garriga ja treballa en nous projectes: “En uns mesos començarem a muntar, a un quilòmetre de distància d’aquesta, una granja de 6.500 places de deslletament, que també equiparem amb productes Rotecna”, conclou.


Font: Informativo Porcino 63

Fotos: RotecnaPress

Data de publicació: 24/03/2015