EL CONGRÉS D’ANCOPORC ANALITZA EL COMERÇ EXTERIOR

El sector porcí espanyol necessita consolidar mercats i obrir-ne de nous

L’Associació Nacional de Comerciants de Bestiar Porcí va organitzar el passat dimecres 17 de juny a Madrid, la seva 19a Assemblea i Congrés Nacional, acte que any rere any referma la seva posició com a punt de trobada entre tots els agents del sector.

Aquesta vegada, i com a conseqüència de la situació actual del sector, s’ha tractat un tema d’interès general per a tots i que és la base fonamental de la sostenibilitat del sector: el comerç exterior.

A la jornada pública, es va comptar amb la presència de D. Emilio García Muro (Subdirector General d’Acords Sanitaris i Control de Fronteres del MAGRAMA), D. Agustín Velilla Sanz (Subdirector de Comerç Internacional de Productes Agroalimentaris del MINECO) per part de les administración públiques, i D. Peter De Groote com a responsable a Espanya, França, Holanda, Portugal, Regne Unit i Bèlgica de l’empresa Tönnies d’Alemanya, a més de la presència de D. Fernando Miranda Sotillos (Director General de Produccions i Mercats Agraris del MAGRAMA) a la cloenda de l’acte.

En primer lloc, Ancoporc va considerar important valorar el treball que les Administracions Públiques fan per mantenir i obrir mercats i, en segon lloc, el fet de poder comptar amb la presència de l'empresa càrnia privada més gran d’Europa per poder veure quins són els agents internacionals d’aquesta magnitud i el seu funcionament.

Amb la posició espanyola al mercat internacional i un 157% d’autoabastiment, la necessitat de consolidar mercats i obrir-ne de nous es fa estrictament necessària per a l’evolució positiva del sector porcí espanyol. Per contextualitzar el pes del sector, és necessari apuntar algunes dades, per exemple, el sector carni representa el 14% de les exportacions del sector agroalimentari, xifra que ens dóna un valor de la importància que té el sector carni dins de la producció final agrària. Concretament, el sector porcí representa el 72% de les exportacions del sector carni i el 10% de les exportacions agroalimentàries, xifres que incideixen encara més en la necessitat que les nostres empreses, indústries, comerciants i ramaders prenguin consciència de la seva importància per a l’economia nacional i de la seva responsabilitat en la millora continua de mesures que ajuden a mantenir aquesta balança comercial.

Segons Ancoporc, encara queda molta feina per fer, però si es fa amb la mateixa responsabilitat i professionalitat amb què s’estan fent les coses fins ara, la presència espanyola internacional amb productes de valor, amb adequació als mercats i als seus consumidors, i, sobretot, amb respecte comercial s’aconseguirà una estabilitat i sostenibilitat futura per al sector porcí.


FONT i FOTO: Nota de premsa Ancoporc

Data de publicació: 19/06/2015