LA GAP REOBRE UNA PLANTA DE TRACTAMENT DE PURINS

La planta es posarà en marxa a finals d'any, amb l'objectiu de generar llum

L’associació Gestió Agroramadera de Ponent (GAP), encarregada de gestionar els purins de la comarca lleidatana de Les Garrigues, va anunciar el passat mes d’octubre la reobertura d’una de les plantes per a finals d’aquest any, després del tancament de totes les plantes de purins amb cogeneració que hi havia a l’estat, el què va suposar un encariment de la gestió de purins. 

Des de que el GAP es fes amb la propietat de la planta, ha portat a terme diferents mesures per la gestió de purins. En primer lloc, treballa en la reobertura de la planta; seguidament, ha determinat un àrea d’influència on aplicar els purins i aprofitar al màxim la logística;  així mateix, el GAP estudia ampliar el radi en el qual apliquen els seus excedents, pel qual estan instal·lant diferents basses mòbils i fixes a finques més llunyanes, a les que hi transporten els purins amb tràiler per reduir costos. 

Com explica Eduard Cau, president del GAP, l’objectiu econòmic de la planta és generar llum a partir de l’aprofitament del biogàs dels purins, la fabricació de fertilitzant d’alta qualitat i el tractament dels residus municipals de les comarques de les Garrigues i del Pla d’Urgell. 

La reobertura d’aquest espai suposa una inversió total de 16 milions d’euros, 5 dels quals es destinaran a la construcció de la nova planta de triatge i, 4 milions més a pagar el deute retroactiu que la planta té amb l’estat. 

Més Informació: Informativo Porcino 66, pàgines 4-6

Data de publicació: 21/01/2016