GENÈTICA PORCINA D'ALTA QUALITAT, L'EMBLEMA DE SERGAL

Sergi Armengol: "Podem oferir homogeneïtat en tot el producte"

Amb l'objectiu d'aportar genètica d'alta qualitat, el Sergi Armengol i l'Albert Noguera creen, el 2011, Sergal, una empresa dedicada a la selecció i comercialització de reproductors amb uns estàndards de qualitat superiors, que permetin aportar un valor afegit de qualitat. Per això, compten amb dues línies de mercat: la selecció i distribució de mascles reproductors Pietrain, d'Alemanya, i les femelles DanAvl, importades des de Dinamarca. Com explica Armengol, "els principals beneficis de cara al productor de treballar amb aquests exemplars són una reducció de l'índex de conversió, i un augment en el creixement diari", i afegeix: "podem oferir homogeneïtat en tot el producte, donat que treballem amb grups genòmics fiables".

Sergal compta amb tres granges de quarantena, una a Pinós, una altra a Clariana de Cardener, i una última a Bassella, totes equipades amb unes instal·lacions molt innovadores i professionals, amb extremes mesures de bioseguretat  i plenes garanties sanitàries. En aquestes instal·lacions es realitzen els controls de qualitat seminal dels animals quan arriben d'Alemanya. Aquestes granges, a l'estil Show Room, permeten al client veure i seleccionar, un per un, els millors exemplars per les seves explotacions.

A punt de celebrar el cinquè aniversari de Sergal, els seus gerents continuen treballant en nous projectes d'I+D per continuar investigant en l'àmbit de la genòmica i donar solució a problemàtiques existents en el sector. 

Més informació a: Informativo Porcino 68 (pg. 4-6)

Data de publicació: 04/07/2016