EXPERTS ANALITZEN LA SITUACIÓ DEL PORCÍ A LLEIDA

Rotecna va participar, un any més, a la Jornada de Porcí de JARC-COAG

La Llotja de Lleida va acollir el passat 29 de juliol la IV Jornada del Porcí que organitza anualment JARC-COAG, i que va congregar prop de 200 persones. Un any més, Rotecna va ser una de les empreses col·laboradores de la jornada. A l’esdeveniment es va analitzar la situació que travessa el sector, tant a nivell estatal com europeu, una realitat caracteritzada per la crisi dels preus que ha vist repuntar les cotitzacions des de finals de maig, després de cotitzar varis mesos a preus molt baixos.

El programa de la jornada va estar format per interessants ponències a càrrec de professionals del porcí. Josep Bernaus, de SIP Consultors, va abordar la situació actual que viuen els ramaders, que poc a poc es recuperen de mesos de pèrdues, a la vegada que milloren l’eficiència i productivitat de les seves explotacions; Alberto Herranz, director d’Interporc, va explicar la tasca que realitza la interprofessional a països com Xina per mantenir el lideratge del porcí espanyo; a continuació, Gerard Martin, investigador del CReSA, va exposar el desenvolupament del primer pla pilot de control de PRRS a nivell col·lectiu, amb el qual es poden avaluar tots els riscos. Antonio Tavarés, President del Grup de Treball del Porcí de COPA-COGECA, va explicar la situació que viu el porcí a Europa i el paper que està duent a terme Xina, que en sis mesos ha  augmentat les seves importacions un 106%. Per últim, Jaume Bernis, responsable sectorial del porcí de JARC y COAG va abordar els problemes de la gestió de les dejeccions ramaderes, insistint en que els grangers són els principals interessats en millorar aquesta qüestió.

La Consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, el secretari general del COAG, Miquel Blanco, i el President de JARC-COAG Catalunya, Francesc Boronat, van ser els encarregats de clausurar la jornada. 

Data de publicació: 02/08/2016