INJECCIÓ; 15 MÀQUINES I 3 CENTRES DE SOLDADURA

Les màquines d’injecció permeten fabricar tota la gamma de productes

Poc després de la creació de Rotecna, l’empresa adquiria la seva maquinària d’injecció i creava els seus propis motllos per poder injectar in situ els seus productes. Aquest pas suposava l’inici de la secció d’injecció, una de les que més ha evolucionat durant aquests anys, i que té més projecció de futur. 

En els seus inicis la secció comptava únicament amb tres treballadors per torn, els quals se les havien de manegar per poder realitzar totes les tasques: canvi de motllos, reparacions, preparar les màquines, etc. A més, anys enrere tota la feina es feia manualment: les màquines d’injecció no tenien un sistema d’alimentació automàtic, els motllos dels productes, els quals eren molt pesants, es canviaven amb l’ajuda d’un toro, ja que no hi havia el pont grua, etc.

Així, amb els transcurs del anys i aprofitant els períodes en què la producció ha estat més elevada, Rotecna ha anat adquirint màquines d’injecció més automatitzades que han contribuït a la creació de nous productes, i per tant, més motllos. 25 anys després de la creació del primer motllo, el de la tremuja destete, el qual ha estat dels més injectats, Rotecna ha passat a tenir més de 300 motllos amb els quals actualment injecta tota la seva gamma de productes per a instal·lacions porcines.  

Recentment, donades les exigències de creixement de l’empresa, s’ha renovat part de la maquinària d’injecció. Les noves màquines, que disposen de la tecnologia més puntera, han permès a Rotecna injectar molts més productes a fàbrica, i assumir la fabricació de peces de grans dimensions com per exemple, les tremuges més grans. Aquesta inversió també ha suposat la posada en marxa d’una nova línia de productes, els panells Rotecna per a corrals.


Font: RotecnaPress

Més informació: Impuls Cal Mestres 

Data de publicació: 16/01/2017