ROTECNA PRESENTARÀ A FIGAN LA MARCA TECNAPUR

El Separador TP-01, la solució més econòmica en la separació de sòlids

Rotecna estarà present a FIGAN del  28 al 31 de març, on a més de mostrar la seva àmplia gamma de productes en equipament per a explotacions porcines, presentarà la nova marca TecnaPur, dedicada al tractament de residus ramaders. 

La correcta gestió dels purins és un dels principals reptes de futur del sector porcí. Davant d’un cens en creixement i uns permisos administratius cada vegada més exigents en l’àmbit mediambiental, les dejeccions ramaderes limiten les possibilitats de creixement de les explotacions, especialment en zones amb una producció porcina concentrada en poc espai. Disposar en les mateixes granges d’equips eficients i rendibles per a la separació de sòlids es postula com la millor solució a aquesta problemàtica. 

TecnaPur amb la garantia de Rotecna S.A. 

Amb la seva filosofia d’aportar solucions d’alt valor afegit a les necessitats dels ramaders, Rotecna ha apostat per ampliar el seu camp d’actuació i crear una nova línia de productes dirigida al tractament de residus ramaders. Així sorgeix el Separador de Sòlids TP-01 de TecnaPur, un separador construït totalment amb acer inoxidable que realitza les tres operacions bàsiques de filtratge, premsat i rascat en un sol equip. TecnaPur disposa d’una gran superfície de filtratge que permet tractar fins a 20 m3/h (en funció dels sòlids presents) amb un consum inferior a 0,75 kW/hora,  molt per sota del consum mitjà de la resta de màquines existents actualment al mercat, fet que suposa un important estalvi en costos energètics. El separador de sòlids de TecnaPur funciona de manera automàtica i, gràcies al seu disseny, no requereix manteniment i té molt poc desgast. 

Com funciona i quins avantatges ofereix el separador de TecnaPur?

Una bomba impulsa els purins fins a una cambra que disposa d’un regulador de caudal, ajustable segons la densitat del purí a tractar, permeten tractar en un mateix equip purins molt espessos i molt líquids sense necessitat de rampes de pre-filtratge per concentrar els purins líquids amb baixa quantitat de sòlids. 

Aquesta cambra de recepció està equipada amb un exclusiu i patentat sistema de retenció de plàstics i sòlids no desitjats, no sent necessària la instal·lació de bombes trituradores, permetent generar un compost d’alta qualitat per tal de no contaminar els sòls amb plàstics procedents de cròtals, catèters, etc. 

Posteriorment, els purins passen per un innovador i únic sistema patentat de tamisos de doble premsat i rascat amb forats rodons que no permeten el pas del pèl dels animals. El sistema de premsatge i rascat (que no permet l’obturació del tamís sense la necessitat d’afegir aigua) és regulable i està fabricat en cautxú, de manera que en contacte amb el tamís no hi ha fregament entre parts metàl·liques, aportant una alta durabilitat i baix manteniment dels tamisos, del sistema de rascat i de premsatge. 

Tot propulsat amb un únic motor d’1 CV, fa que el separador de sòlids de TecnaPur sigui el separador de menys consum i major eficiència del mercat. 

El Separador de Sòlids, premiat a FIGAN

El visitant podrà veure el Separador de Sòlids de TecnaPur a FIGAN a l’estand de Rotecna, al pavelló 4 – Carrer D/E – 29/46. Aquest, a més, ha estat premiat en el concurs de novetats tècniques en la categoria d’Avenç Tecnològic. 


Més informació: Informativo Porcino 70

Data de publicació: 21/03/2017