ROTECNA PRESENTARÀ EL DOSITRONIC A FIGAN

Un sistema de gestió integral d’alimentació electrònica a maternitat

Rotecna estarà present a FIGAN del 28 al 31 de març, on presentarà el nou dosificador electrònic, Dositronic, un sistema de gestió integral d’alimentació electrònica que permet individualitzar l’alimentació de les mares a maternitat.

Rotecna ha creat el Dositronic, un nou dosificador electrònic que permet individualitzar i controlar in situ (versió Dositronic Plus) els paràmetres d’alimentació de les mares d’una forma senzilla i intuïtiva. 

Després de detectar quines són les necessitats del ramader en una fase tan delicada com la de maternitat, el departament de R+D de Rotecna ha desenvolupat el Dositronic, que aporta una solució eficaç a totes elles. Així, el nou sistema de gestió integral d’alimentació electrònica permet: 

- subministrar l’alimentació en funció de les corbes de lactància, 

- fragmentar la dosi diària en petits intervals per evitar els empatxos, 

- minimitzar el malbaratament de pinso, 

- reduir la mà d’obra necessària,

- realitzar un seguiment individualitzat de l’alimentació de cada mare, i

- facilitar la detecció de canvis i/o anomalies en el comportament alimentari de la truja. 

Per això compta amb un software que ofereix possibilitats il·limitades de disseny de corbes d’alimentació. Així, cada ramader pot dissenyar aquella estratègia que millor s’adapti a la genètica de les seves mares i al sistema de treball de la seva explotació. 

Pel que fa als beneficis productius, gràcies a l’ús del Dositronic a maternitat i a la possibilitat d’adaptar l’alimentació a les necessitats de cada truja, aconseguim augmentar la ingesta diària de pinso, de manera que aquestes produeixen més llet, fet que permet deslletar als garrins amb un bon pes. Per una altra banda, reduïm la pèrdua de condició corporal de les truges durant la lactació, de manera que aconseguim una millor sortida a cel, es redueix l’interval de deslletament-cobriment i augmenta la prolificitat del següent part. 

El Dositronic premiat a FIGAN

El visitant podrà veure el Dositronic a FIGAN, a l’estand de Rotecna, al pavelló 4 – Carrer D/E – 29/46. Aquest, a més, ha estat premiat en el concurs de novetats tècniques en la categoria d’Avenç Tecnològic.


Més informació: Informativo Porcino 70

Data de publicació: 22/03/2017