LA MEJORADA GUANYA EL PORC D’OR IBÈRIC AMB DIAMANT

Més de 400 professionals van participar als premis Porc d’Or Ibèric

La gran protagonista de la 1ª edició dels premis Porc d’Or Ibèric va ser la Granja La Mejorada de Valladolid, de l’empresa Agrocesa – Grupo Vall Companys, situada a Olmedo, que es va fer amb el màxim guardó, el premi especial Porc d’Or Ibèric amb Diamant. Aquest premi es concedeix amb l’explotació que es considera com la millor d’entre totes les nominades de qualsevol categoria. Per atorgar-lo, el jurat analitza i valora cada un dels criteris i indicadors globals de les explotacions. A més, es tenen en compte les dimensions, equilibri i estabilitat de l’estructura demogràfica de l’explotació, així com criteris relacionats amb les mesures de bioseguretat, higièniques-sanitàries i de maneig, entre altres.

Durant la nit del divendres 21 d’abril, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la companyia de salut animal Zoetis, va fer entrega dels 30 prestigiosos guardons Porc d’Or Ibèric, premis a l’excel·lència en la producció porcina ibèrica, a un total de 14 granges de reproductores ibèriques, durant la gala d’entrega d’aquests premis celebrada a Zafra (Badajoz). Com en l’edició de capa blanca, Rotecna va ser una de les empreses patrocinadores dels premis.

Castella i Lleó va rebre un tota de 19 guardons que es van repartir vuit  granges de la comunitat. En concret, cinc granges de Valladolid han acumulat 13 estatuetes Porc d’Or Ibèric (quatre ors, cinc plates i quatre bronzes), mentre que tres explotacions de Segòvia es van fer amb sis premis en total (quatre ors, una plata i un bronze).

Per una altra banda, Extremadura va aconseguir vuit premis (un or, tres plates  i quatre bronzes) que anar a parar a sis explotacions de Badajoz.

Badajoz rep el Porc d’Or Ibèric del MAPAMA

En el cas del premi especial Porc d’Or Ibèric del MAPAMA a “Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient”, va anar a parar a la Granja Morante, de Ingafood, a la Roca de la Sierra (Badajoz). Un guardó que reconeix aquella explotació que compleix i supera la legislació en matèria de seguretat, sanitat, medi ambient i benestar animal.

Finalment, la Granja Valdisierro, de l’empresa ICPOR Soria S.L., de Fresno de Cantespino (Segovia) va rebre el premi especial Porc d’Or Ibèric a la Màxima Productivitat Numèrica, pels seus 19,13 garrins deslletats per mare productiva i any.

Més de 400 professionals de porc ibèric es van reunir a Zafra

Més de 400 persones entre productors i tècnics de tota Espanya, empreses i personalitats vinculades al sector porcí en general i al porc ibèric en particular, així com autoritats locals autonòmiques i nacionals, van assistir a la primera edició dels premis Porc d’Or Ibèric.

Aquesta primera edició va rebre també el suport de l’Ajuntament de Zafra i de l’Associació Interprofessional del Porc Ibèric (ASICI). A més, dels següents patrocinadors: Rotecna, Anprogapor, BDporc-i, Caja Rural de Extremadura, Copico, CTI Control, De Heus. Farm Log, Gandaria, Gibel, Grup Gepork, Ibercom, IFR Group, Ingaso, Provimi, Sahivo, Tecnogenext i Viña Puebla. 

Data de publicació: 25/04/2017