'SEMPRE HE TREBALLAT AMB ROTECNA, ESTIC MOLT SATISFET'

Ignasi Culleré gestiona una explotació de 7.200 places d’engreix

Amb 30 anys d’experiència en el sector porcí, Ignasi Culleré gestiona una granja d’engreix situada a la localitat d’Arbeca (Lleida), de l’empresa Alivac. L’any 2016, la integradora va realitzar una ampliació de les instal·lacions fins a 7.200 places d’engreix amb productes Rotecna.

- Quan comença a treballar en aquesta explotació d’engreix?

Quan vaig decidir transformar la meva explotació d’engreix, em vaig integrar a l’empresa Alivac, de Bellpuig. A partir d’aquí, primer la integradora em va proposar treballar en una granja de reproductores, però al cap del temps em va plantejar gestionar aquest engreix d’Arbeca, que no acabava de funcionar com esperava. Va ser així com, fa poc més d’un any, vaig començar a treballar en aquesta explotació, on hi havia en marxa un projecte d’ampliació per passar de 4.150 places d’engreix a 7.200.

- Com està distribuïda la granja?

Inicialment l’explotació comptava amb 4 naus d’engreix, amb capacitat per a uns 1.000 porcs cada una, un vestidor per canviar-nos abans d’entrar a les naus i una petita oficina. Ara, amb l’ampliació, s’han construït 3 naus més, dos amb capacitat per a 1.000 porcs i una amb 1.200 places. En totes les naus treballem amb corrals de 14 porcs.

- Quins productes Rotecna té instal·lats a l’explotació?

A les naus antigues tenim part dels terres muntats amb slats, i treballem amb diferents tremuges com la Grow Feeder i la Swing R3. Per una altra banda, a les noves instal·lacions, tenim els panells de plàstic de Rotecna amb el Fast Door Kit per fer les separacions dels corrals i, en alimentació, treballem amb la tremuja Swing R3 Tube per engreix. Concretament, hem construït corrals de 14 animals, i cada dos corrals hem instal·lat una tremuja Swing R3 per a 28 porcs.

- Respecte als nous panells de Rotecna, quines avantatges destacaria respecte a d’altres opcions que hi ha al mercat?

Principalment el seu material. El fet que siguin de plàstic fa que siguin molt fàcils i ràpids de netejar. Per posar un exemple, si per netejar una nau de formigó tardem 10 hores, les noves naus amb panells de plàstic les tenim netes en 6 hores. Treballar amb aquests panells suposa un important estalvi en temps i, per tant, en aigua en la neteja dels corrals. A més, higiènicament, els panells de plàstic sempre queden més nets.

- Han instal·lat els panells amb el sistema de tancament Fast Door Kit, quines avantatges té aquest nou producte?

La facilitat amb què pots obrir i tancar la porta amb una sola mà. Respecte a d’altres sistemes que hi ha al mercat per als quals necessites l’ajuda de les dues mans, aquest et permet anar carregat de material i, amb una sola mà, obrir sense problemes el corral.

- Ens comentava que per a l’alimentació dels porcs treballen amb la Swing R3 Tube per engreix. Quins beneficis li aporta aquesta tremuja?

Principalment, un bon ritme de creixement dels animals, tenint en compte que nosaltres treballem amb 28 animals per tremuja. Per una altra  banda, pel que fa al maneig és una tremuja molt còmoda i fàcil d’utilitzar, que et permet una regulació molt precisa de l’aliment.

- A partir de la seva experiència, quins beneficis destacaria dels productes Rotecna?

D’entrada, he de dir que, amés de treballar amb els productes de Rotecna instal·lats en aquesta explotació, personalment sempre he treballat amb equipament Rotecna en la meva granja. Són productes amb els quals estic molt satisfet, perquè sempre m’han donat molt bon resultat a granja. 


Més informació: Informativo Porcino 70

Data de publicació: 05/07/2017