ROTECNA EQUIPA UNA GRANJA DE 6.400 PORCS D’ENGREIX

La Swing R3 i els panells, els productes més instal·lats a engreix

En un paratge idoni des del punt de vista sanitari a la localitat lleidatana d’Agramunt, aquesta granja de nova construcció està equipada amb els productes Rotecna més sol·licitats pels clients per a explotacions d’engreix, com són la Swing R3 Tube i els Panells separadors de corrals.

La granja

Amb capacitat per a 6.400 porcs d’engreix, l’explotació està dividida en cinc naus siameses de 78 metres de llarg per 14,4 metres d’ample. En el seu interior, cada nau compta amb 4 fileres de 20 corrals i dos passadissos. Cada corral té capacitat per a 16 animals, amb una densitat de 0,71%. Així, cada nau acull una mitjana de 1.280 porcs, amb un pes d’entrada de 18 quilos i un de sortida d’entre 105 i 110 quilos.

A més, cada dues naus hi ha instal·lat un moll de càrrega i descarrega compartit, i un individual per a la nau central.

Per una altra banda, l’explotació compta amb una caseta multifunció, de 30 metres quadrats, per al personal de la granja, amb una zona de dutxa i serveis, un despatx i una àrea de control dels diferents serveis de l’explotació (aigua, llum..).

El treball diari de la granja el realitzen dos treballadors, un d’ells de dilluns a divendres i un segon els caps de setmana.

Productes Rotecna instal·lats

Tot l’equipament porcí de l’explotació és de Rotecna. D’aquesta manera, després d’acordar-ho amb la integradora que explota la instal·lació, pel que fa als corrals es va optar per treballar amb la tremuja d’engreix Swing R3 Tube. Així, cada dos corrals hi ha instal·lada una Swing R3 Tube per a 32 animals.

Dissenyada segons les característiques físiques dels porcs en aquesta fase de producció, el plat de la Swing R3 Tube disposa de dos nivells per mantenir separat l’aliment de l’aigua, i és de major longitud per facilitar l’accés a l’aliment de més animals a la vegada. Des del punt de vista del maneig, els ramaders destaquen la fàcil i precisa regulació de l’aliment, així com els bons índexs de conversió que ofereix en corrals grans.

Per una altra banda, les separacions dels corrals estan construïdes amb panells de polipropilè pels avantatges que aquests aporten des del punt de vista higiènic i sanitari, respecte als de formigó. La seva neteja, que es realitza en menys temps i amb un menor consum d’aigua, juntament amb uns millors resultats sanitaris, els fan ideals per a naus d’engreix.

Com a peculiaritat, destaca el color verd dels panells que, juntament amb el to verdós de les finestres, es va escollir per aconseguir una il·luminació de la sala que transmet sensació de benestar i calidesa als animals. Finalment, els panells s’han instal·lat amb el sistema de tancament Fast Door Kit, que facilita l’apertura i el tancament de les portes dels corrals amb una sola mà.

Altres dels productes Rotecna instal·lats són les xemeneies, col·locades de manera intercalada cada 2,5 metres de longitud, i el sistema de distribució de l’alimentació (sistema d’espiral, boques de caiguda...).

Benestar i salut animal

A més del color verd dels panells, escollit per aportar benestar i confort als animals, els corrals disposen d’una zona cega de descans de 3,80x1 metres.

D’aquesta explotació destaca especialment la seva ubicació en una zona agrícola-forestal immillorable des del punt de vista sanitari, donat que no hi ha cap explotació ramadera a prop. A més, els vents predominants de la zona i l’orientació de la granja són idonis per maximitzar el rendiment.

Mesures de bioseguretat

Pel que fa a les mesures de bioseguretat instal·lades a l’explotació, les instal·lacions tenen una tanca en tot el seu perímetre i cartells informatius d’incendi per trobar-se en una zona forestal; l’accés a la granja està limitat al personal i la zona de recollida de cadàvers i la bassa de purins es troben a 100 metres de la granja. 


Més informació: Informativo Porcino 71

Data de publicació: 19/07/2017