LES EXPORTACIONS DE LA UE CREIXEN TOT I L’EMBARGAMENT

Augmenten les importacions de porcí comunitari al Japó, Corea del Sud i Filipines

Les exportacions de porcí de la Unió Europea van créixer al maig, tot i l’embargament de Rússia, que fins aquest any era el principal client d’Europa. Així, el passat mes de maig les exportacions comunitàries de carn de porc van créixer en un 3% fins a les 242.562 tones. Aquest increment és conseqüència de l’efecte conjunt del saber fer de les empreses comunitàries, la bona demanda mundial i la reduïda oferta dels EEUU, com a conseqüència del virus de la diarrea epidèmica porcina (PED).

Les exportacions comunitàries de porcí han augmentat cap al Japó (43%), Corea del Sud (89%), Filipines 78%), EEUU (49%) i Austràlia (15%).

En els cinc primers mesos de 2013, la UE va exportar a Rússia 294.500 tones. Mentrestant en el mateix període d’aquest any la quantitat exportada va ser només de 52.000 tones, a causa de l’embargament.

Tot i això, la millora de les exportacions comunitàries durant el mes de maig no ha estat suficients per compensar les reduccions registrades durant els quatre primers mesos de l’any. En conseqüència, les exportacions de porcí de la UE acumulades fins al maig arriben a 1.132.000 tones, és a dir, un 8,6% menys que en els cinc primers mesos de 2013.


FONT: Agrodigital

FOTO: Intef 

Data de publicació: 22/07/2014