ELS PREMIS PORC D’OR ES CELEBRARAN A LLEIDA

La gala, que tindrà lloc el 21 de novembre, comptarà amb 120 nominacions

Aquest any la celebració de la gala d’entrega dels Premis Porc d’Or torna als seus orígens i es celebrarà a Lleida el 21 de novembre.

La 21a edició dels prestigiosos Premis Porc d’Or a l’excel·lència a la producció porcina ja està aquí. Organitzats un any més per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, compten amb la col·laboració de l’empresa de salut animal Zoetis, a més del suport de l’Ajuntament de Lleida La Paeria, i de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC), que juntament amb Zoetis són co-organitzadors.

Amb l’assistència de més de 650 professionals de la porcicultura, entre ramaders de tota Espanya, empreses i personalitats vinculades a aquest sector, així com autoritats locals, autonòmiques i nacionals, la gala dels premis Porc d’Or suposa el gran esdeveniment anual per al sector ramader en general i el porcí en particular.

Com a novetat en aquesta edició, s’introdueix el premi al “Número de Lechones Destetados por Cerda de Baja (LDCB), que ha passat a substituir el guardó al “Número de Lechones Nacidos Vivos. El LDCB és un excel·lent indicador del bon maneig i de determinats paràmetres de benestar, així com del rendiment productiu i econòmic de les explotacions.

D’aquesta manera, els Premis Porc d’Or s’atorguen a les granges que faciliten periòdicament les seves dades al BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí espanyol), atenent als criteris del número de garrins deslletats per mare de baixa, la taxa de parts i la productivitat numèrica.

Aquest anys seran 120 les nominacions a les quals opten granges seleccionades entre 622 explotacions analitzades adherides al BDporc. Només algunes d’elles aconseguiran durant la pròxima gala dels Premis Porc d’Or 2014, amb una o varies de les 45 estatuetes d’Or, Plata i Bronze.

A aquests 45 guardons cal afegir-hi els tres Premis Especials: Premi Porc d’Or amb Diamant (màxima categoria), Premi Porc d’Or del MAGRAMA a “Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient”, i el Premi a la Màxima Productivitat Numèrica. 


FONT  i FOTO: IRTA

Data de publicació: 26/08/2014