IRTACReSA, NOU CENTRE D’EXCEL•LÈNCIA DE LA GVN

És el segon centre espanyol que entra a formar part de la xarxa

La Global Virus Network (GVN) ha anunciat recentment la incorporació del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) a la seva xarxa de centres d’excel·lència. En l’actualitat, hi ha 34 centres d’excel·lència a 24 països.

IRTA-CReSA és el segon centre espanyol que entra a formar part de la xarxa (ja és membre el Centre de Biologia Mol·lecular Severo Ochoa (CBMSO), de Madrid) i és el tercer centre dedicat a la recerca en sanitat animal, juntament amb el Veterinary Public Health Institute (IZSVe), d’Itàlia, i el Pirbright Institute, del Regne Unit.

La missió de la GVN és enfortir la recerca mèdica i la resposta a les malalties humanes causades per virus i preparar-se per les noves amenaces pandèmiques virals. La GVN compleix la seva missió mitjançant el suport a la recerca d’avantguarda,  l’educació pública i la promoció. L’entrada de IRTA-CReSA a la GVN ampliarà el seu horitzó internacional, oferirà noves oportunitats de col·laboració amb els principals investigadors de virus de tot el món, i ajudarà a aconseguir l’objectiu “un món, una salut”.

La incorporació de IRTA-CReSA es deu al seu lideratge en la recerca sobre infeccions i malalties víriques animals i les seves implicacions per a la salut humana. Amb unes instal·lacions de Bioseguretat de Nivell 3 (NBS3), els grups de recerca multidisciplinaris del centre se centren en la recerca bàsica, l’epidemiologia i el desenvolupament de vacunes i eines per al diagnòstic de les malalties zoonòtiques de notificació obligatòria, com són la febre del Nil Occidental, febre de la Vall del Rift, Chikungunya, llengua blava, Schmallenberg, grip aviària, MERS-coronavirus i pestivirus, així com en les malalties víriques endèmiques que causen importants pèrdues econòmiques a la ramaderia, com la síndrome reproductiva i respiratòria porcina, circovirosi porcina i grip porcina.


FONT i FOTO: IRTA-CReSA 

Data de publicació: 01/07/2015