EL PORC D’OR DIAMANT SERÀ PER A UNA GRANJA CATALANA

Quatre comunitats autònomes es disputen el premi especial del Magrama

Tres granges de Barcelona opten al màxim guardó dels Premis Porc d’Or, el Porc d’Or amb Diamant. Aquestes són la Granja Cabanas, de l’empresa Granges Terragrisa, situada a Oristà; la Granja Vernera, de l’empresa Granges La Vernera S.L., de Sant Boi de Lluçanès; i la Granja Sant Martí, de l’empresa Pinsos Grau S.A, ubicada a Sant Martí de Centelles i que l’any passat ja va guanyar el Porc d’Or amb Diamant i el Porc d’Or a la Màxima Productivitat.

A més dels nominats al Porc d’Or amb Diamant, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya també ha comunicat les explotacions nominades als altres premis especials Porc d’Or. Així, quatre comunitats autònomes es disputen el premi especial Porc d’Or del Magrama a “Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient”. Són la Granja Cirujano, de l’empresa Juan Jiménez García, situada a la Pueblanueva (Toledo); la Granja de La Puebla, de l’empresa Mazana Piensos Compuestos, situada a La Puebla de Castro (Osca); la Granja Sanglas, de l’empresa Selecció Batallé, situada a San Cebrián de Castro, a Zamora; i la Granja Vereda de San Marcos S.L, de l’empresa Agroturia-Vall Companys Grup, situada a Utiel (València).

Finalment, pel que fa al premi especial Porc d’Or a la Màxima Productivitat s’atorga a aquella explotació amb major nombre de garrins deslletats per truja i any, independentment de la categoria a la qual pertanyi l’explotació. L’edició passada aquest premi se’l va endur la Granja Sant Martí (Barcelona) que va batre el rècord de la història dels premis Porc d’Or amb una productivitat numèrica de 34,78 garrins deslletats per truja i any.

Aquest any, la gala dels Premis Porc d’Or es celebrarà el divendres 6 de novembre a Lorca (Múrcia).


Font: Premis Porc d'Or 

Data de publicació: 16/10/2015