CELEBREM 25 ANYS AMB EL DEPARTAMENT DE R+D+I

El treball d'aquest equip ha fet de Rotecna una empresa líder en innovació

Un equip de nou persones format per enginyers, dibuixants, programadors, informàtics i projectistes constitueix el departament de R+D+I (Recerca, Desenvolupament i Innovació) de Rotecna, que naixia l'any 1996 amb un únic treballador, en Ramon Penella.

A poc a poc el departament ha anat creixent, i al llarg d'aquests 20 anys hi han passat prop d'una vintena de persones, contribuint en el desenvolupament d'importants i innovadors productes, com les tremuges o els dosificadors patentats per Rotecna.

Per arribar fins aquí, l'organització en el treball ha estat un element clau. En aquest sentit, els membres d'aquest equip acostumen a treballar en projectes independents i de forma individual, tot i que setmanalment fan una posada en comú exposant les seves idees, on també hi participa el Gener Romeu, president de Rotecna, qui dóna les  pautes i alguns consells per fer els productes adequadament. En aquesta reunió expliquen el desenvolupament de cada un d'aquests productes, de manera que tots puguin aportar diferents suggeriments.

Els enginyers mantenen un contacte continu amb els grangers i estudien, detalladament, quines són les seves necessitats per augmentar la productivitat de les seves granges. Posteriorment, i tenint en compte les possibles mancances, s'ideen nous productes que facilitin el dia a dia dels ramaders.

Una vegada que el projecte està definit, els projectistes de Rotecna treballen amb estacions de treball, equipades amb programes de disseny en tres dimensions. El departament disposa, a més, d'una impressora plotter de gran format, amb la que es poden imprimir plànols a gran escala, i una altra impressora 3D, que permet obtenir prototipus de les peces abans de construir els motlles per a la seva injecció.

Lluny queden els inicis del departament, quan tant sols es contava amb un únic ordinador per treballar en el desenvolupament de nous productes.

Apurant l'enginy i la imaginació per continuar innovant, i sempre atents a les necessitats del mercat i a l'evolució de la competència, l'equip de Recerca, Desenvolupament i Innovació treballa actualment en el disseny de nous productes.

Data de publicació: 01/04/2016