ELS ANTIMICROBIANS A DEBAT PELS EXPERTS

Vic va acollir una jornada tècnica dedicada a l'ús d'aquests fàrmacs

El passat dia 6 de juliol va tenir lloc a Vic una jornada tècnica dedicada a l’ús responsable dels antibiòtics a les explotacions ramaderes, en la qual Rotecna hi va estar present.

L’acte va comptar amb la participació de Cristina Muñoz, del Departament de Medicaments Veterinaris de l’Agencia Española de Medicaments i Productes Sanitaris, que fou l’encarregada d’exposar les principals directrius del Pla Nacional de lluita contra les resistències als antibiòtics, un projecte desenvolupat a petició de la Unió Europea, a causa de la creixent preocupació que les resistències generen, i a l’alarmant problema que suposen per a la salut humana i animal.

En aquest sentit, el pla pretén treballar en la vigilància del consum, control, prevenció, investigació, formació i comunicació.

Lorenzo Fraile, farmacòleg i professor de la Universitat de Lleida, va exposar algunes qüestions relatives a l’ús d’antimicrobians en porcí, i va apropar als assistents alguns consells pràctics per a l’administració d’aquests fàrmacs a les seves explotacions.

“Preservar l’eficàcia dels antimicrobians és important perquè la producció porcina continuï sent una activitat rendible i sostenible en el futur”, va assegurar Fraile.

Durant l'acte es van abordar també les problemàtiques de la prescripció i les responsabilitats del veterinari prescriptor, i el programa de la recepta electrònica PRESCRIVET, de la mà de professionals del sector porcí.

Data de publicació: 11/07/2016