EL BENESTAR DELS TREBALLADORS A LES GRANGES

És important dotar als treballadors d’una zona de serveis i confort

En la construcció de noves explotacions, més enllà de garantir el benestar dels animals, cada vegada té més importància l’espai destinat exclusivament als treballadors, amb la finalitat que aquests desenvolupin amb comoditat el seu treball diari i millorar així, tant les seves condicions laborals com el seu temps de descans.

Un clar exemple d’això, el podem trobar en una de les recents explotacions equipades per Rotecna, propietat de l’empresa Explotaciones Ganaderas Estiche, ubicada a la província d’Osca, a l’Aragó. En aquest sentit, aquesta explotació compta amb una àrea reservada per a oficines i serveis per als treballadors, un aspecte que resulta de vital importància, si ens basem en el fet que per aconseguir uns excel·lents objectius de producció, és imprescindible dotar als empleats d’una zona de serveis i confort a l’alçada de les expectatives de l’empresa.

Amb quins espais comptar?

A l’hora de dissenyar unes instal·lacions adequades per als empleats és important tenir en compte dos aspectes: Per una banda, aportar facilitats als treballadors per al seu ús, amb dues zones de canviadors i dutxes, i per una altra banda, garantir que es compleixin totes les mesures de bioseguretat. Aquest objectiu s’aconsegueix amb una clara delimitació de la zona bruta i la zona neta. Així, és important que a les entrades d’aquestes instal·lacions es construeixi un espai on els empleats disposin de taquilles per deixar la seva roba i calçat de carrer i, previ pas per la dutxa, entrin a la zona neta on disposin d’un altre espai on vestir-se amb la roba de granja. D’aquesta manera s’aconsegueix que els operaris comptin amb uns canviadors perfectament adequats, tant per al compliment del protocol de seguretat, com per a la seva higiene personal. Adjunt a aquesta sala, es pot ubicar la zona per rentar la roba que s’utilitza a l’explotació.

Més enllà d’aquesta imprescindible zona d’higiene, és important que els treballadors disposin també d’altres àrees on menjar, descansar... En aquest sentit, segons l’espai de què es disposa, es pot crear una zona de menjador amb cuina, uns banys, una habitació de descans amb llits, una zona d’oficines i, fins i tot, una sala de reunions, on els empleats de la granja puguin reunir-se per tractar aspectes relacionats amb les seves tasques i realitzar cursos de formació.

En definitiva, l’objectiu d’aquestes instal·lacions és dignificar l’ofici de ramader fent que els operaris se sentin a gust en els seus llocs de treballs i estiguin orgullosos de treballar en una granja.  

 

Font: RotecnaPress

Més informació: Informativo Porcino 69 

Data de publicació: 17/01/2017